Siti Nurhaliza at The Royal Albert Hall

One of my favourite Malaysian blogger in London went to Siti’s concert on 1st April 2005 and she (Ewok) wrote

It’s quite amazing to see so many Malaysians outside the venue waiting and greeting friends. Aci sebenarnya tak mau pergi but I managed to pursuade her since I wanted to see the inside view of The Royal Albert Hall. The capacity for the hall, I think, is 3,374 and according to Datuk TV3, whom we met and chatted before the show, the turnout was over 2,000 people. Not bad for a lass from Kuala Lipis. […]
Cindai was the last song performed and she got us dancing again. Oh! She used to be so kaku when she performed but this time around, I was quite surprised with her lenggok and gemalai tari (pardon my bahasa). She sure learned a lot in that department, even though she didn’t jump up and down on the stage like Gwen Stefani. I love Gwen.

… there’s some photos of Siti in action on her blog, even photo of Anuar Zin with her Aci. 😉 I wondered what others will say about the concert …

  • Siti Nurhaliza Taruddin poses in front a poster – 28 March 2005, AFP/Roslan Rahman. “[Siti Nurhaliza] Taruddin will be the first Malaysian and third Asian artist after Indian singer Lata Mangeshkar and renowned sitarist Ravi Shankar to hold a solo concert at the famous London venue [Royal Albert Hall].
  • Royal Albert Hall Kensington Siti Nurhaliza, Friday 1st April 2005, “SOLD OUT”. Show Times 7pm. Stalls £80.00 per person and Grand Tier Box £150.00 per person. “She is Asia’s best – kept secret. Blessed with an amazing vocal talent, natural beauty and a unique sound, Siti Nurhaliza, Malaysia’s No 1 songbird takes centre stage at the Royal Albert Hall. This historical two-hour concert will showcase a decade’s worth of her original works with distinct musical flavour that will inevitably unveil her enormous talent, musical excellence and stunning personality.
  • The Star: Siti Nurhaliza wows London with wit and elegance – by Choi Tuck Wo, 3 April 2005. “The diva had the 2,500 near-capacity crowd eating out of her hand as she unleashed her amazing vocal talent during the two-hour concert. Hailed as the ‘Celine Dion of Malaysia’ by three BBC radio stations, the 26-year-old singing sensation was a joy to watch as she combined her powerful voice with her stunning elegance … Among the VIPs present were the Sultan and Sultanah of Pahang, the Deputy Prime Minister’s wife Datin Seri Rosmah Mansor, 27 members of the Brunei royal family and the Malaysian High Commissioner to Britain Datuk Abdul Aziz Mohammad.
  • NST: Siti Nurhaliza takes Royal Albert Hall by storm – by Zaharah Othman in London, 3 April 2005. “Malaysian singing sensation Siti Nurhaliza Taruddin took the Royal Albert Hall by storm on Friday night after a two-hour performance, earning her an invitation back to perform at the prestigious venue by its Chief Executive Officer, David Elliott.
Advertisements
This entry was posted in Society. Bookmark the permalink.

35 Responses to Siti Nurhaliza at The Royal Albert Hall

  1. shaqilah says:

    Dear siti nurhaliza

    how are you siti my name is shaqilah bte kwajah FB i’m 15 year old i like to sing and play child and cook and read book my i like to drink hot drink
    so i hope to see u again at singapore
    i miss u and love u

    form shaqilah

  2. pierre says:

    siti memang ada pencapaian di london.Syabas

  3. sam says:

    assaalammualaikum siti.saya org melaka.saya nak tanya satu soalan.kenapa siti tdk buat show kat pahang sempena karnival sure heboh?

  4. hidayah says:

    assalamualaikum siti. saya merupakan peminat fanatik anda.disini saya ingin jasa baik siti. saya teringin sangat hendak melihat foto peribadi siti.sudikah kiranya siti mengirimkan gambar peribadi siti kepada saya.TQ

  5. BABU RIP says:

    A’kum Kak Ct..saya Babu rip yg amat setia meminati kak ct dari dulu lagi boleh tak kak siti manghantar kad raya kepada saya di alamat ini>
    kpd:nur syahira di babu_rip93@yahoo.co.uk!! ok bye saya harap dapat memiliki album terbaru kak ct secara percuma…dan saya juga berharap agar kita dpt bertemu…

  6. awoi says:

    Ingat 5 pekara sebelum 5 pekara

  7. hafiz says:

    thank you siti your are good actor we miss you…..

  8. HAFIZ. says:

    assalammuailaikum kak siti sihat ke kak siti tahniah kerana berjaya pergi ke london untuk membuat persembahan.semuanye ini untuk menaikkan lagi nama malaysia dan nama kaksiti. saya harap kak siti dapat tingkat kan lagi nama kak siti keseluruh dunia.wasallamu…….semoga kak siti dirahmati allah taala selalu`byy

  9. shahrul says:

    assalamualikum kak siti
    kak siti sihat ke
    kenapa kak siti tak buat persembahan dekat ipoh

  10. Affendy says:

    Assalamualaikum Siti Nurhaliza.

    Tahniah kepada CT kerana berjaya memartabatkan persada seni suara negara ke pringkat antarabangsa. Saya melihat ini sebagai satu usaha gigih yang patut dicontohi bukan sahaja dalam industri muzik malah dalam bidang-bidang yang lain. CT telah membuktikan “selagi kita berusaha, kita akan berjaya”.

    Saya meminati dan kagum dengan vokal, persembahan, personaliti dan daya saing yang ada pada CT. Saya percaya permulaan di Royal Albert Hall London adalah satu pertanda CT akan berjaya di peringkat antarabangsa setanding bintang-bintang ternama dunia masa kini. Dunia muzik antarabagsa akan dihiasi dengan sebutir permata dari Asia khususnya Malaysia yang mempunyai bakat dan keunikan tersendiri dengan mempamirkan ” Budaya Melayu” yang begitu indah sekali. Syabas CT.

    Merenung kembali zaman kegemilangan “Kau Mawarku” sehingga kini, saya pasti CT akan lebih berjaya keperingkat global. ‘All the best’ kepada Siti Nurhaliza Production.

    fendy.

  11. WM CHOW says:

    HAVE NOT SEEN THE SHOW
    I AM FROM CANADA AND WOULD HAVE PAY THE AIR FARE AND GO OVER
    FOR THE WEEK END TO SEE HER SING
    MY # 1 FAVOURITE SINGER

  12. nor says:

    syabas buat kak siti yg cun lagi menawan…semoga kak siti lebih cool di masa akan datang…loce u kak siti..mmmuuuaaahhhh!!!!!

  13. ct fairuz says:

    halu kak ct,sy 1 of yur great fanz.Just wanna wish congratulate 4 ur achievement at d royal albert hall,london………tp skg ni sy sedih sgt dgr story between u n datuk ‘k’.sy hrp sgt kaka ct dpt wat pilihan n keputusan yg btl!mayb pd org lain or ur self sndiri bleh terime datuk ‘k’,but 4 me,i cant!!!saye rase kak ct leh dpt org yg more sepadan dgn kak ct.sy tau sy bkn la org penting yg mampu mengubah every desicion that u make,but 4 me,i hope u will think b4 u make anythin…ape2 pun sy tetap menyokong kak ct..gud luck n all d best 4 u…..adiozzz

  14. Akum.

    Saya Aju (nama timangan). Umur 13 thn. Kak CT adalah IDOLA Aju.
    Aju doakan Kak CT Slmt di Dunia & Akhirat. Wassallam.

  15. sollehah_ct says:

    hiii……
    saye ni pun slah sorg pminat kak ct…………
    saye x pham,……….
    knape ade yg mara ble kak ct ngan dtuk k……
    kpade sume pminat ct………..
    itu kptusan dier,kte slaku pminat………….
    yg pnting mykong kak ct……..
    bkn nyer mnmbah bban yg sdia ader…….
    ok………….
    adios amigos…………

  16. Ros says:

    harap kak ct chat…saya nak tnya kak ct,apa kelebihan datuk k??
    bukan say tak suka datuk k,cuma nak dengar pendapat kak ct je,…. cuba komen ckit..
    saya nak ucapkan tahnia kepada kak ct kerana telah berjaya dalam dunia hiburan, tentu kak ct gembirakan dengan kejyaan kak ct ni..

  17. Nik saimah says:

    a ssalamulaikum………..

    haiii..kak siti,ape kabar,harap skrg nie tgh brgmbra…
    akak msh igat lg x,time adik akak saerah masuk ikbn peretak,time bln puasa….mlm 2 akak ada dtg…masih igat x…yg kitaorg ambil gmbr mlm2,sy adalah salah sorng darpd nye adalah peminat akak……

  18. fatimah says:

    ct kenapa ct ambil datuk k sebagai husband knp x pilih fazley.

  19. jacteotan says:

    its seem 2 old 4 datuk K 2 drive a brand new CITY, he should follow a humble man dato effendi nawawi who drives a 2nd hand TIARA !

  20. Neni-Kepong says:

    akum k.siti..SELAMAT PENGANTIN BARU nanti..SEMOGA K.SITI Bahagia disamping org yg k.siti sayang..

    Neni..;)

  21. ctkif says:

    Salam sejahtera buat dik siti moga stiasa dlm lindungan allah dan kesyukuran menjelang hari perkahwinan. Tiada apa yg dpt dinyatakan jika itu ketentuan tuhan, cuma berhati-hatilah dlm melayari kehidupan yang “mungkin” diimpikan. Tenangkan fikiran moga-moga apa yang diinginkan berkekalan.

  22. WAN DAN ATI says:

    KAK CT BUAT APA ?SIHAT TAK.

  23. mama_wanna_chat says:

    semekom ct..nak bercakap dari pengalaman.sebagai sorang wanita, mengambil suami orang aka BEKAS suami orang adalah sesuatu yang pada akak(jike akak masih anak dara) selisih malaikat 44.jangankan yang berkahwin 20 tahun boleh bercerai..inikan kita belum tentu.
    kehidupan ni berpusing macam roda.ari ni awak kat atas,dia kat bawah.ESOK tak tau lagi.
    maybe pada ct kisah Dongeng Percintaan ALA-ALA Cinderella.Ingatlah..walaupun “MAYBE” WEDDING OF THE YEAR,jangan meng end-upkan diri anda seperti erra dan yusri.
    MEMANG K kaya,tapi tak semestinya hidup anda akan bahagia.
    Tak semestinya juga awak mesti menjadi IBU SEGERA kepada anak-anak K kerana mereka masih mempunyai ibu kandung.Lebih-lebih lagi anak-anaknya sudah dewasa.
    Seolah-olah ct sudah kehabisan idea untuk memberitahu peminat dan pihak media apa yang menariknya bakal suaminya.
    Sebelum ini diwar-warkan oleh bakal suami anda bahawa dia tidak ada AFFAIR dengan anda dan menyatakannya di dalam TV.Satu malaya nampak.Tak malukah anda?
    Media asyik menceritakan tentang awak dan juga K yang sedang dilamun cinta macam nak RAK saja.Kenapa tiada berita tentang bekas mangkuk Kristal?adakah ia retak atau sumbing?
    MUNGKIN satu ari nanti akan menjadi bekas mangkuk kertas atau mangkuk ayun.

    sekian.

  24. nadia says:

    akum k.siti.sy nee peminat fanatik k.siti.semoga k.siti bahagia di smpg org tersayang.bye

  25. nor azlin says:

    akum………….hai kak ct,ngh wat pe 2?tngh sbuk wat prsiapan ke…..d sini sy ingin mngmbil ksempatan untk mngucapkn SELAMAT PENGANTIN BARU..smoga kak ct bhagia d smping orng trcnta..1 lg sy arap kak ct bwa brsabarlah dngn kritikan drpd orng luar n phak mdia.ok by……………………take care,.

  26. samekom kepada semua yang masuk ke blog ni.firstime saya buka blog ni saya lihat maybe hanya ucapan tahniah utk kaksiti yang berjaya mengharumkan nama Msia di mata dunia tp bila saya scroll sampai bawah saya tgk ada yang tulis ucapan Selamat Pengantin Baru kat kak Siti.buang masa je dik tulis kalau tulis ucapan kat blog ni.Siti tak akan baca lagi blog ni.sebabnya Siti dah baca blog ni tahun lepas.and maybe dia fikir blog ni hanya ucapan utk beliau semasa kat Rah je….Bye!

  27. siti norshahidah says:

    asalamualaikum,
    kak siti…apa khabar saya peminat kak siti..saya harap kita berjumpa pada satu hari di singapura…insya allah…saya berdoa utk kak siti semeoga bahagia selalu..

  28. Askum kak ct, apa khabar? Saya adalh peminat no 1 kak ct. Saya dari brunei. Smoga kak ct bahgia hingga k'ahir hayat dgn dato k. Saya sntiasa mndoa kbaikn kak ct. Tntny prkhwinan kak ct saya hnya mampu bdoa. Apa yg pnting nawaitu 2 kita. Saya tak dpt komen says:
  29. ika says:

    hai kak ct tahniah di atas perkahwinanmu semoga berbahagia selamanya

  30. zaidah says:

    hai kak siti saya zaidah,saya orang sabah saya nak tnya kak siti bila nak datang sabah?selamat hari raya kak siti

  31. mr k says:

    ramai sungguh yg tersesat, ini bukan website siti la, siti memang tak pernah baca pon mesej kat sini.. 🙂 kesian kat en sabri

  32. Assalamualaikum kak Siti. saya minat kak Siti sangat-sangat. Sama ngan kakak saya juga. Saya teringin sangat nak jumpa kak Siti. Saya harap impian saya yang sudah lama terpendam ni akan menjadi realiti. Saya ni minat kak Siti ni dari kecil lagi. Sampai sekarang saya masih minat kak Siti. Sekarang saya masih bersekolah di Sekolah Tun Fatimah. Semoga kak Siti bahagia ngan keluarga kak Siti sampai akhir hayat.

  33. andi says:

    CT,terus berjaya I prouded you, and congratulations for your wedding with dAtuk K,biar gaek tapi baek lah

  34. andi says:

    i like u concert, but ifeel sad, because a half part u song not entrance in your album for indonesian edition like BISIKAN ASMARA, SO I feel sad.

Comments are closed.